Nejen Bistro je jeden z mnoha podniků na Karlíně, nachází se na rohu ulic Křižíkova a Peckova u kostela sv. Cyrila a Metoděje. A že jich tu je, a hodně dobrých. Na tohle bistro mi dal tip Pavel Berky. A když už je to tip od někoho, kdo vaří v Masterchefovi takové majstrštyky, tak ho rozhodně berete vážně. A tak jsem do Nejen Bistra vyrazila se svou kamarádkou.
Nejen Bistro je velké a vzdušné, trošku v industriálním stylu. Mají moc hezký světlý interiér doplněný dřevem, a dokonce je tu i velký stůl, pokud chcete zasednou třeba ve větší partě s kolegy z práce. Sedět se dá přes léto i venku. Obsluha je milá a také poměrně rychlá.
V jídelním lístku najdete mnoho zajímavých jídel. Určitě si vybere každý, protože nabídka je poměrně pestrá, ačkoliv není příliš rozsáhlá. Vždy vaří z čerstvých a kvalitních surovin, což je okamžitě poznat. Já jsem si dávala výborný osvěžující letní salát (Salát, avokádo, jahody, meloun, modrý sýr, quinoa, marakujovo-pomerančový dresing) a byl naprosto výborný.
Kamarádka měla zase hranolky (Hranolky smažené v hovězím loji, cheddar, oštiepok, lanýžová majonéza, smažená cibule) a také si je chválila. Najedly jsme se do syta. Jídla jsou rozdělena na malá a velká a hranolky patřily zrovna do malých. Porce ale rozhodně nebyla žádná pidi.
Nabídka se prý obměňuje podle aktuální sezóny. Nyní přes léto jsou tedy k dispozici i lehčí jídla. K dispozici je i obědové menu. Určitě se sem ještě vrátíme, abychom ochutnaly i jiné speciality jako jsou například grilované španělské papriky, hovězí trhané s bramborovou plackou, hovězí žebra s houbovou sójovou omáčkou, mořskou rybu nebo hovězí Black Angus burger.
Nejen Bistro podporuje lokální farmáře, chovatele a pěstitele. Dobrá zpráva i pro milovníky domácích limonád, v Nejen Bistru mají výborné limonády, které si sami vyrábějí. Nám moc chutnaly.